Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли знате како да скувате свекрвин језик?

Домаћи хлеб можете да направите на много начина и по разним рецептима, али само један носи необичан назив Свекрвин језик, који је у протеклом периоду веома популаран на интернету.
Фото: Pixabay/1045373

Постоји неколико рецепата за ову слану посластицу, а ми вам представљамо онај који је добио највећу оцену домаћица.

За припрему свекрвиног језика потребно је:
  • 300 грама просејаног брашна
  • 210 милилитара млаке воде
  • две кашике уља
  • пола кашике соли
  • три грама квасца
  • један бели лук
  • рузмарин
  • песто
  • млевена димљена паприка
  • маслиновог уља
  • со

Прокувајте брашно са квасцем, сољу, уљем и водом. Мешајте док не добијете глатко и мекано тесто. Затим посуду са тестом прекријте кесом или пластичном фолијом и оставите на топлом месту да нарасте.

Када тесто нарасте, поново га премесити и поделити на два дела.

Према рецепту, потребно је сваку половину теста поделити на пет делова од којих формирате лоптице и оставите тесто да одстоји десетак минута.

Након тога сваку лоптицу теста разваљајте у облику језика и прекријте је чиме желите. Домаћице тесто углавном премазују маслиновим уљем, посипају зачинима, пестом, белим луком, паприком…

Овако припремљен свекрвин језик пеците двадесетак минута у загрејаној рерни на 180 степени. Свекрвин језик можете послужити топао или хладан, сам или са неким сосом.

Prozore nikako nemojte prati kada je sunčano: Evo i zašto

Преузмите андроид апликацију.