Домаћи хлеб можете да направите на много начина и по разним рецептима, али само један носи необичан назив Свекрвин језик, који је у протеклом периоду веома популаран на интернету.
Постоји неколико рецепата за ову слану посластицу, а ми вам представљамо онај који је добио највећу оцену домаћица.
За припрему свекрвиног језика потребно је:
- 300 грама просејаног брашна
- 210 милилитара млаке воде
- две кашике уља
- пола кашике соли
- три грама квасца
- један бели лук
- рузмарин
- песто
- млевена димљена паприка
- маслиновог уља
- со
Прокувајте брашно са квасцем, сољу, уљем и водом. Мешајте док не добијете глатко и мекано тесто. Затим посуду са тестом прекријте кесом или пластичном фолијом и оставите на топлом месту да нарасте.
Када тесто нарасте, поново га премесити и поделити на два дела.
Према рецепту, потребно је сваку половину теста поделити на пет делова од којих формирате лоптице и оставите тесто да одстоји десетак минута.
Након тога сваку лоптицу теста разваљајте у облику језика и прекријте је чиме желите. Домаћице тесто углавном премазују маслиновим уљем, посипају зачинима, пестом, белим луком, паприком…
Овако припремљен свекрвин језик пеците двадесетак минута у загрејаној рерни на 180 степени. Свекрвин језик можете послужити топао или хладан, сам или са неким сосом.
Преузмите андроид апликацију.