Početna > Život i stil
Život i stil

Da li znate kako da skuvate svekrvin jezik?

Domaći hleb možete da napravite na mnogo načina i po raznim receptima, ali samo jedan nosi neobičan naziv Svekrvin jezik, koji je u proteklom periodu veoma popularan na internetu.
Foto: Pixabay/1045373

Postoji nekoliko recepata za ovu slanu poslasticu, a mi vam predstavljamo onaj koji je dobio najveću ocenu domaćica.

Za pripremu svekrvinog jezika potrebno je:
  • 300 grama prosejanog brašna
  • 210 mililitara mlake vode
  • dve kašike ulja
  • pola kašike soli
  • tri grama kvasca
  • jedan beli luk
  • ruzmarin
  • pesto
  • mlevena dimljena paprika
  • maslinovog ulja
  • so

Prokuvajte brašno sa kvascem, solju, uljem i vodom. Mešajte dok ne dobijete glatko i mekano testo. Zatim posudu sa testom prekrijte kesom ili plastičnom folijom i ostavite na toplom mestu da naraste.

Kada testo naraste, ponovo ga premesiti i podeliti na dva dela.

Prema receptu, potrebno je svaku polovinu testa podeliti na pet delova od kojih formirate loptice i ostavite testo da odstoji desetak minuta.

Nakon toga svaku lopticu testa razvaljajte u obliku jezika i prekrijte je čime želite. Domaćice testo uglavnom premazuju maslinovim uljem, posipaju začinima, pestom, belim lukom, paprikom…

Ovako pripremljen svekrvin jezik pecite dvadesetak minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Svekrvin jezik možete poslužiti topao ili hladan, sam ili sa nekim sosom.

Prozore nikako nemojte prati kada je sunčano: Evo i zašto

Preuzmite android aplikaciju.