Početna > Srbija
Srbija

Ceo vikend se očekuju gužve na prelazima Horgoš, Batrovci i Preševo

Gužve na graničnim prelazima širom zemlje nastavljaju se i ovog letnjeg vikenda, a ove subote zabeležen je veliki broj vozila na graničnom prelazu sa Mađarskom Horgoš, kako na ulazu, tako i na izlazu iz zemlje, a gužve su i na prelazima sa Hrvatskom Batrovici, kao i Preševo sa Severnom Makedonijom.
Foto: Tanjug/Siniša Kopunović

Čekanja ima i na prelazima Jabuka i Špiljani sa Crnom Gorom u oba pravca, kao i na granici sa Bosnom i Hercegovinom na prelazu Sremska Rača.

Zbog letnjih raspusta i godišnjih odmora veliki je broj putnika koji se vraćaju i idu na more, a dosta je i putnika koji u tranzitu prolaze kroz našu zemlju.

Kako se može videti na kamerama MUP-a, na graničnom prelazu Horgoš, sa Mađarskom, oko 17 sati, na ulazu u Srbiju, otvoreno je pet traka za putničke automobile, dok je na istom prelazu na izlazu iz zemlje u funkciji čak njih šest.

Ove subote na ulazu iz zemlje na graničnom prelazu Kelebija nema gužve, dok je na izlazu kolona vozila u dve trake.

Gužva je i na Batrovcima, iz pravca Hrvatske, gde je na ulazu u zemlju otvoreno pet traka, kako bi putnička vozila prolazila brže, a na izlazu automobili čekaju u pet traka, dok je u šestoj kolona autobusa.

Kolona vozila je i na graničnom prelazu Šid sa Hrvatskom, gde je otvoreno dve trake za putnička vozila na izlazu i jedna na ulazu u zemlju.

Na graničnom prelazu Preševo, između Srbije i Severne Makedonije, gužva je u oba pravca – na izlazu iz zemlje radi četiri trake za putničke automobile, a na ulazu isto toliko za automobile i još tri trake za autobuse.

Veći broj automobila je i na izlazu iz Srbije ka Crnoj Gori, na graničnom prelazu Jabuka, gde je kolona vozila raspoređena u dve trake, dok je na tom prelazu na ulazu u Srbiju kolona vozila koja se kreće u jednoj traci.

Na graničnom prelazu Šipljani između Srbije i Crne Gore iz pravca Crne Gore gužva je u dve kolone, dok je na izlazu iz Srbije na tom prelazu kolona vozila u jednoj traci.

Kada je su pitanju granični prelazi između Srbije i BiH, na prelazima Kotroman, Mali Zvornik i Trbušnica nema gužve, dok na prelazu Sremska Rača na ulazu u Srbiju vozila čekaju u jednoj koloni, a na izlazu u dve.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima beleže se duža zadržavanja vozila, pa tako vozila na Horgošu, na izlazu, čekaju 240, a na Horgošu 2 zadrzavaju se 120 minuta.

Na Kelebiji, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna i teretna motorna vozila je 120 minuta, a na Gradini, na ulazu i izlazu, zadržavanje za putnička vozila je 60 minuta, saopštili su Putevi Srbije.

Vremenske nepogode tokom vikenda, sledeće nedelje ponovo tropske vrućine

Preuzmite android aplikaciju.