Почетна > Србија
Србија

Цео викенд се очекују гужве на прелазима Хоргош, Батровци и Прешево

Гужве на граничним прелазима широм земље настављају се и овог летњег викенда, а ове суботе забележен је велики број возила на граничном прелазу са Мађарском Хоргош, како на улазу, тако и на излазу из земље, а гужве су и на прелазима са Хрватском Батровици, као и Прешево са Северном Македонијом.
Фото: Танјуг/Синиша Копуновић

Чекања има и на прелазима Јабука и Шпиљани са Црном Гором у оба правца, као и на граници са Босном и Херцеговином на прелазу Сремска Рача.

Због летњих распуста и годишњих одмора велики је број путника који се враћају и иду на море, а доста је и путника који у транзиту пролазе кроз нашу земљу.

Како се може видети на камерама МУП-а, на граничном прелазу Хоргош, са Мађарском, око 17 сати, на улазу у Србију, отворено је пет трака за путничке аутомобиле, док је на истом прелазу на излазу из земље у функцији чак њих шест.

Ове суботе на улазу из земље на граничном прелазу Келебија нема гужве, док је на излазу колона возила у две траке.

Гужва је и на Батровцима, из правца Хрватске, где је на улазу у земљу отворено пет трака, како би путничка возила пролазила брже, а на излазу аутомобили чекају у пет трака, док је у шестој колона аутобуса.

Колона возила је и на граничном прелазу Шид са Хрватском, где је отворено две траке за путничка возила на излазу и једна на улазу у земљу.

На граничном прелазу Прешево, између Србије и Северне Македоније, гужва је у оба правца – на излазу из земље ради четири траке за путничке аутомобиле, а на улазу исто толико за аутомобиле и још три траке за аутобусе.

Већи број аутомобила је и на излазу из Србије ка Црној Гори, на граничном прелазу Јабука, где је колона возила распоређена у две траке, док је на том прелазу на улазу у Србију колона возила која се креће у једној траци.

На граничном прелазу Шипљани између Србије и Црне Горе из правца Црне Горе гужва је у две колоне, док је на излазу из Србије на том прелазу колона возила у једној траци.

Када је су питању гранични прелази између Србије и БиХ, на прелазима Котроман, Мали Зворник и Трбушница нема гужве, док на прелазу Сремска Рача на улазу у Србију возила чекају у једној колони, а на излазу у две.

Према информацијама Управе граничне полиције, на граничним прелазима бележе се дужа задржавања возила, па тако возила на Хоргошу, на излазу, чекају 240, а на Хоргошу 2 задрзавају се 120 минута.

На Келебији, на излазу, задржавање за путничка моторна и теретна моторна возила је 120 минута, а на Градини, на улазу и излазу, задржавање за путничка возила је 60 минута, саопштили су Путеви Србије.

Vremenske nepogode tokom vikenda, sledeće nedelje ponovo tropske vrućine

Преузмите андроид апликацију.