Почетна > Србија
Србија

Брнабић се састала са министарком немачке покрајине Хесен

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је данас са министарком за европске и савезне послове немачке покрајине Хесен Луцијом Путрих.
Фото: Танјуг/Слободан Миљевић

Брнабић је нагласила да су односи Србије са покрајином Хесен на високом нивоу и да посебно цени значајну привредну размену две стране.

Премијерка је подсетила да покрајина Хесен спада у водеће економске партнере Србије међу немачким покрајинама, саопштено је из Владе.

Као велики подстицај међусобној сарадњи, премијерка Брнабић истакла Заједничку изјаву о намерама за сарадњу између Покрајинске Владе АП Војводине и Покрајинске владе Хесена, потписану 2019. године.

Као будућа чланица ЕУ, Србија препознаје целики значај сарадње са европским регионима, додала је Брнабић.

Премијарка је уједно подвукла значај Савезне Републике Немачке као изузетно важног привредног и политичког партнера Србије, истичући том приликом да поред наставка инвестиционе сарадње, нарочито у високо-технолошком сектору, постоје велике могућности за продубљивање сарадње у осталим областима – фармацији, енергетици, ауто индустрији, као и сарадњи у области науке и образовања.

Министарка Путрих је изразила опредељење покрајине Хесен да настави да продубљује односе са Србијом и АП Војводином, као и да пружа подршку Србији на путу ка чланству у Европској унији.

Састанку је присуствовала и амбасадорка Немачке у Србији Анке Конрад, посланици у парламенту Хесена из посланичких група ЦДУ, ЛДП и АФД, као и представници Министарства екологије Хесена и предузећа Хешен Траде анд Инвестмент.

Svetska fondacija za prirodu ujedinila svet, u akciji i Srbija

Преузмите андроид апликацију.