Почетна > Србија
Србија

Светска фондација за природу ујединила свет, у акцији и Србија

Светска фондација за природу (WWF) успела је да уједини милионе људи широм планте који су прикупили седам пута више од планираних 60.000 сати актвности посвећених глобалној акцији WWF-а Сат за планету Земљу, а међу учесницима била је и Србија.
Фото: WikimediaCommons/Ank Kumar

„Циљ WWF био је да се достигне 60.000 часова или седам година колико је остало да се обнови природа за добробити људи и планете и исправи досадашња пракса, а пријављено је 410 000 сати“, наводи се у саопштењу те фондације која наводи да су се у суботу, у глобалној акцији којом славе Планету током WWF-овог Највећег Сата за планету Земљу, ујединили милиони људи широм света.

WWF Србија, заједно са представницима из више од 190 земаља и територија, дала је допринос „Банци сати“ тако што је у Сомбору посадила „шуму хране“ – први поликултурни, грађанима јавно доступнан, воћњак у сарадњи са Градом Сомбором, ЈКП Зеленило и ученицима и наставницима локалне ОШ „Доситеј Обрадовић“.

Жеља WWF-а је да у годинама које долазе посади што више оваквих „шума хране“.

Овогодишња WWF-ова кампања у којој су учествовали светски лидери, славне личности, пословни људи, појединци … поводом Сата за планету Земљу охрабрила је појединце, заједнице и пословне субјекте да „дају сат за Земљу“.

WWF је понудио изазов читавој јавности да дају што више часова посвећених земљи и пријаве их у онлине „Банку сати“ – онлине бројчаник свих, за планету позитивних, активности које су људи осмислили и реализовали.

Паралелно је спроведена акција WWF гашења светла у којој су учествовала и бројна светски позната обележја од чувене статуе Христовог искупљења у Рио де Жанеру, преко седишта УН у Њујорку, до Споменика независности у Камбоџи и Катедрали Нотр Дам у Паризу.

„У Србији јавна расвета искључена је на Нишкој тврђави, згради Скупштине Града Сомбора, Главном тргу у Краљеву, а у региону то је учињено у Дубровнику, Пули, Ријеци, Љубљани, Сарајеву…“, наводи WWF.

На Сајму аутомобила и Сајам мотоцикала до сада 85.000 посетилаца (ФОТО)

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке