Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ближи се сезона јабука: Ево најбољег начина да их чувате

Скоро је време да кажете збогом летњем воћу, што значи да је сезона јабука пред вратима, а иако их можда већ грицкате, најбоље време за уживање је током бербе, у септембру и октобру.
Фото: Pixabay/castleguard

Док су савршено зреле јабуке без модрица и коштица и чврсте на додир, меке и тамне мрље обично указују на то да је јабука презрела и да више није добра за јело, а када уберете зреле јабуке, морате знати како и где да их чувају.

Како чувати целе јабуке

Да би јабуке што дуже биле свеже, држите их даље од директне сунчеве светлости, најбоље у фиоци за воће у фрижидеру.

Ако их умотате у влажни папирни пешкир и ставите у пластичну кесу са рупама, остаће свеже око шест недеља. Само пазите да их не складиштите поред другог воћа и поврћа, јер јабуке садрже етилен, због чега се друге намирнице брже кваре.

Како чувати нарезане јабуке

Чувајте нарезане јабуке у врећици која се може поново затворити или у херметички затвореној посуди и ставите у фрижидер; остаће свеже 3-5 дана. Да кришке јабуке не потамне, прелијте их са мало лимуновог сока пре него што их ставите у фрижидер. И не брините да ће ваша попримити укус лимуна – лимунов сок само додаје једва приметну киселост јабукама.

Могу ли се јабуке замрзнути?

Јабуке свакако можете чувати у замрзивачу, али важно је напоменути да ће изгубити своју хрскавост. Пошто ће њихова текстура бити угрожена, смрзнуте јабуке (које се најбоље чувају нарезане, а не целе) идеалне су за употребу у питама, колачима, сосу или путеру од јабуке. Када се замрзнуте јабуке пеку, није их потребно претходно одмрзнути; Замрзнуте кришке једноставно ставите у кору за питу са остатком фила, прекријте тестом и испеците.

Ovo je posledica jedenja previše kroasana

 

Преузмите андроид апликацију.