Почетна > Свет
Свет

Антонов: САД се и даље руководе логиком хладног рата у односу према Русији

Руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов, рекао је да се америчке власти и даље руководе логиком хладнг рата у вођењу своје политике према Русији.
Фото: Pixabay/12019

„Чини се да Вашингтон треба стално да се афирмише кроз такмичење са Русијом. Изгледа као да дух Совјетског Савеза још хара административним ходницима у америчкој престоници, а хладни рат уопште није завршен“, рекао је Антонов у интервјуу америчком магазину Њузвик, преноси ТАС С.

Амбасадор је оценио да је Вашингтону било много лакше да нападне Русију него да консолидује друштво унутар САД и у западним земљама и да кривицу пребаци на „страног непријатеља који подрива вредности демократског света“.

„Истовремено, кривицу за сопствене проблеме и погрешне процене увек може пребацити на Руску Федерацију и искористити Москву да оправда своју невиђену војну потрошњу“, казао је Антонов.

Навео је да, „тражећи изговор у сукобима у Украјини, администрација САД руши узајамно корисне везе између Русије и Европе, чинећи потоњу потпуно зависном од Вашингтона“.

Антонов је рекао и да су САД деценијама након распада Совјетског Савеза намерно радиле „на стварању антируског упоришта на украјинској територији“.

Према речима руског дипломате, то је „подстицало непријатељство према свему што је руско“.

Večeras počinje jevrejski praznik Hanuka

Преузмите андроид апликацију.