Početna > Svet
Svet

Abazović: Šverc cigareta u Crnoj Gori je klinički mrtav

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da je šverc cigareta u Crnoj Gori „klinički mrtav“ pošto je danas u vlasništvo države prešla velika zaliha duvanskih proizvoda bez akciza vredna više desetina miliona evra.
Foto: Pixabay/Myriams-Fotos

Abazović je potvrdio da je reč o više od 100.000 paketa cigareta uskladištenih u Luci Bar, ističući da je namera Vlade da se uspostavi zakonska infrastruktura kako cigarete ne bi išle na uništavanje, već u legalnu prodaju.

Kako je pojasnio, novac od prodaje bi otišao u državni budžet, sa svrhom pomoći građana Crne Gore, prenosi RTCG.

Abazović je rekao da će sve aktivnosti njegove vlade na polju borbe protiv organizovanog kriminala biti usmerene na to da se sve ono što je nelegalno zaplenjuje i stavi na raspolaganje i u funkciju građana Crne Gore.

„Dosta je bilo suprotnog procesa, gde su profitirali pojedinci. Ovo nikada nije bio državni posao. Ovo je bio posao od kojeg su samo pojedinci imali korist. Počinje proces transporta na bezbednim lokacijama, to će trajati nekoliko dana“, rekao je Abazović.

On je objasnio da će paralelno s tim procesom ministarstvo finansija, uprava prihoda i carina preduzimati sve aktivnosti na stvaranju zakonodavnog okvira koji bi omogućio legalno raspolaganje tom robom.

Šverc cigareta je, tvrdi Abazović, preko Luke Bar i u Crnoj Gori klinički mrtav.

Putin: Odustajanje Finske od neutralnosti bi bila greška

Preuzmite android aplikaciju.