Почетна > Свет
Свет

Абазовић: Шверц цигарета у Црној Гори је клинички мртав

Премијер Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је да је шверц цигарета у Црној Гори „клинички мртав“ пошто је данас у власништво државе прешла велика залиха дуванских производа без акциза вредна више десетина милиона евра.
Фото: Pixabay/Myriams-Fotos

Абазовић је потврдио да је реч о више од 100.000 пакета цигарета ускладиштених у Луци Бар, истичући да је намера Владе да се успостави законска инфраструктура како цигарете не би ишле на уништавање, већ у легалну продају.

Како је појаснио, новац од продаје би отишао у државни буџет, са сврхом помоћи грађана Црне Горе, преноси РТЦГ.

Абазовић је рекао да ће све активности његове владе на пољу борбе против организованог криминала бити усмерене на то да се све оно што је нелегално заплењује и стави на располагање и у функцију грађана Црне Горе.

„Доста је било супротног процеса, где су профитирали појединци. Ово никада није био државни посао. Ово је био посао од којег су само појединци имали корист. Почиње процес транспорта на безбедним локацијама, то ће трајати неколико дана“, рекао је Абазовић.

Он је објаснио да ће паралелно с тим процесом министарство финансија, управа прихода и царина предузимати све активности на стварању законодавног оквира који би омогућио легално располагање том робом.

Шверц цигарета је, тврди Абазовић, преко Луке Бар и у Црној Гори клинички мртав.

Putin: Odustajanje Finske od neutralnosti bi bila greška

Преузмите андроид апликацију.