Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Топ 5 европских градова идеалних за породична путовања

Већина европских градова интересантна је млађој популацији због ноћног живота и забаве који они пружају. Међутим, да ли сте знали да неки европски градови могу да буду и популарне породичне дестинације?У наставку текста, представљамо вам топ 5 популарних европских дестинација предвиђених за породична путовања са децом.
Фото:Pixabay/fab-photos
Амстердам

Иако је овај највећи град Холандије познат по ноћном животу намењен туристима и млађима, Амстердам нуди више од јефтине забаве и провода. Примера ради, можете да изнајмите педалину и да познатим амстердамским каналима разгледате историјске делове града.

Почев од железничке станице преко свих зграда и кућа у старом делу Амстердама, све је грађено у фасцинантном стилу XВИИ века. Од фасада старих зграда не одударају ни новије грађевине, па тако постоји савршен склад модерне и старије архитекуре, који вас заиста оставља без даха.

Лондон:

Лондон је један од „најужурбанијих“ европских градова. Са великим избором туристичких атракција, од бесплатних музеја, до фудбалских догађаја, представља праву дестинацију породицама које имају тинејџере.
Осим тога, већина улазница за музеје у Лондону су бесплатне, укључујући и улазнице за Научни музеј, Природњачки музеј, као и за Националну галерију Лондона.

Фото: Pixabay/linshuquan
Копенхаген:

Маштовите бајке за децу које су своју инспирацију нашле у главном граду Данске, чине га најзанимљивијом дестинацијом многих породица.

Гости са децом не пропуштају да бар мало времена проведу у парку Фемарен и зоолошком врту, а за све узрасте занимљив је и чувени „Тиволи“, најпознатији забавни парк на Старом континенту.

Фото: Pixabay/ELG21

Наравно, скоро да нема посетиоца Копенхагена који не оде да се фотографише крај споменика „Мала сирена”, вајарског дела Карла Јакобсона, инспирисаног чувеном причом Ханса Кристијана Андерсена. Љубитељи природе и холтикултуре доста времена проведу у неком од бројних и чаробних градских паркова, међу којима су Фалендпаркен, Амагер, Орстендспаркен и Дихавен.

Рим:

Фасцинантна римска историја, уклесана у остатке римске цивилизације, довољна је да „заголица“ дечју машту и подстакне идеју на стару игру „жмурке“.

Фото: Pixabay/Pexels

Вечни град је само један, а име му је Рим

Осим тога, деца обожавају јела као што цу пица и сладолед, а Рим је, по свему судећи, престоница ове хране.

Дубровник:
Фото: wikimedia.org/fjaka

Дубровник представља идеалну дестинацију за одмор. То је место које се открива целог живота, то је прича о Јадрану, прича о историји града који је инспирисао многе уметнике, дизајнере, сценаристе и филмске продуценте.

Овај средњовековни град се сматра једним од најлепших у Европи, градом који нуди бројне могућности и за одмор али и за забаву са децом.

Већина атракција у граду налазе се на пешачкој удаљености, што ће се деци посебно учинити занимљиво, јер ће добити истрживачки осећај пролазећу уским и дугим улицама Дубровника.

 

Европски квартови којима се  мора прошетати.

 

Преузмите андроид апликацију.