Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ствари које никада не би требало да остављате у аутомобилу

Постоје неке ствари које не би требало да остављате у аутомобилу чак ни када га оставите на кратко.
Фото: Pixabay/Pexels
Лекови

Већину лекова треба оставити на собној температури, али аутомобил ће ретко одржавати ту температуру када се не користи. Топлота вероватно неће учинити ваше лекове штетним, али би их могла учинити мање ефикасним.

Електроника

Уређаји као што су лаптопови, мобилни телефони и УСБ дискови садрже информације које се лако могу украсти. Ако морате да оставите свој лаптоп или телефон без надзора, уверите се да су подаци шифровани. Дакле, лопови не могу да виде информације без уношења тајне шифре.

Боце воде

Остављање пластичне флаше на сунцу може изазвати испуштање различитих хемикалија у воду. Поред тога, у боци би могли да почну да се развијају различити микроорганизми.

Торбе и важна документа

Ако оставите ташну или новчаник на видном месту, ваш аутомобил постаје мета лопова, чак и ако сте закључали врата или извадили драгоцености из торбе. Понекад није ни важно да ли се аларм огласи.

Вино

Сачекајте после сати да купите боцу вина. Ако се боца превише загреје, то може утицати на укус и чеп се може оштетити, што може утицати на квалитет вина.

Намирнице

У већини случајева, кварљиву храну треба охладити у року од два сата. Лети имате још мање времена. Храну не треба оставити на високој температури дуже од сат времена.

Da li znate u kojoj zemlji je kažnjiva upotreba „maglenki“?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке