Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Минестроне чорба

Минестроне чорба је италијанска чорба која је здрава и укусна, пуна витамина и декоративних боја.
Фото: Pixabay/catceeq

Минестроне чорба је лака за кување јер се увек користи сезонско поврће, дакле оно поврће које већ имате код куће.

Ипак, Минестроне увек садржи црни и бели лук, комадиће парадајза, мирисне зачине, и кромпир, пиринач или тестенину, односно неки укусни угљени хидрат који је чини заситнијом.

Састојци:
  • 6 исецканих листова сланине
  • 2-3 фино уситњена чена белог лука
  • 1 исецкан црни лук
  • 3 сецкане шаргарепе
  • 3 исецкане стабљике целера
  • со, бибер и вегета по укусу
  • 1 свеже сецкани парадајз
  • 1 литар пилеће бистре супе
  • 3 листа босиљка
  • 3 листа ловора
  • 1 шоља макарона
  • 1 тиквица
  • 1 конзерва црвеног пасуља
  • 300 г свежег спанаћа
Припрема:

Скувајте и оцедите макароне. На умереној температури кратко пропржите сланину. Додајте сланини црни лук и наставите динстање док лук не омекша.

Динстаном луку додајте шаргарепу, целер, парадајз и бели лук и уз стално мешање наставите динстање око 3 минута.

Додајте супу, босиљак, листове ловора, посолите, побиберите и све добро промешајте. На умереној температури кувајте чорбу док шаргарепа не омекша, а потом додајте тиквице, пасуљ, очишћен и опран спанаћ. Наставите са кувањем 5 до 10 минута.

Уколико волите ређу чорбу, у току кувања долијте жељену количину воде и чорбу проредите. Пре сервирања сипајте у чорбу куване макароне, све добро промешајте и послужите.

 

Препорука:

Битно је да се при кувању намирнице додају почев од тврђих ка мекшим како би свака намирница задржала своје карактеристике и нутритивна својства.

Пријатно!