Zašto gosti dobijaju peciva, perece ili hleb pre određene hrane u restoranima, a u stvari je to vrlo logično. I neki drugi korisnici su podelili svoje mišljenje.
Pre svega, ova peciva će vas ožedniti. Žedni tada naručuju više pića, što znači i bolju zaradu. Drugo, hleb ili bilo šta slično stimuliše varenje i čini vas još gladnijim. Upravo zbog toga se dešava da ljudi naruče više nego što mogu da pojedu, a kasnije kažu da su pali.
Poslednji razlog je taj što kada ljudi u restoranima imaju zanimacije, a to je u ovom slučaju jelo hleb, onda im nije dosadno i ne traže stalno konobare.
Jedini razlog zašto smo davali hleb pre glavnog jela bio je da usporimo sam red, odnosno da kuvari imaju vremena da sve pripreme. Konobar će primati narudžbine od ljudi onim redom kojim su stigli, a dok čekaju, davaće posetiocima hleb. Da zaključimo, ovo nema veze sa činjenicom da su konobari dobri i ljubazni i da žele da vam poklone hleb, već jednostavno koriste ovaj trik za sebe, da bi dobili vreme i mogli da posluže sve goste.
Ove namirnice čiste krvne sudove: Ishranom smajite rizik od srčanog i moždanog udara
Preuzmite android aplikaciju.