Ako nemate prikladan prostor za skladištenje krompira, ovaj trik rešiće problem prebrzog klijanja.

Ukoliko se krompir nalazi na svetlom i vlažnom mestu, on počinje da klija i brzo gubi svoju čvrstu teksturu i prepoznatljiv ukus, pa bi trebalo da se drži na suvom i tamnom mestu, poput ostave ili garaže, ali nemaju svi tu mogućnost.
Ipak, postoji jednostavan način kako da sprečite prebrzo klijanje, a potrebna vam je samo jedna jabuka, prenosi „Lifehacker„.
Sve što treba da uradite jeste da u posudu ili džak krompira dodate jednu jabuku, i to u sredinu. Jabuka proizvodi i ispušta etilen, prirodni gas koji sprečava nastanak korena i proklijavanje krompira.
Međutim, jabuke takođe utiču na prebrzo sazrevanje drugog voća i povrća, pa ih treba čuvati dalje od njih.
Krompir uskladišten s jabukom ostaje čvrst i bez klica čak i nakon osam nedelja, za razliku od krompira koji je ostavljen bez jabuke, zbog čega su „uglavnom mekani, naborani i tužnog izgleda“.
Preuzmite androidaplikaciju.