Početna > Sport > Ostali sportovi
Ostali sportovi

„Zero Tenacity“ najbolji „League of Legends“ tim na Balkanu!

Završen je plejof devete sezone Esports Balkan League.

U prvom polufinalu gledali smo meč između ekipa Split Raiders i Zero Tenacity. Split Raiders je fantastično otvorio seriju i poveo sa čak 2-0, kada su svi pomislili da je treći meč stvar rutine, Zero Tenacity počinje da igra fantastično i potpuno preokreće rezultat. Pobeđuje 3-2 i postaje prvi finalista devete sezone.

Foto: PrtSc/Fortuna Esports/YouTube
U drugom polufinalnom meču imali smo priliku da gledamo Crvenu Zvezdu Esports i Valiance. Valiance je pobedio u prvom game-u, pa su crveno-beli slavili u naredna dva.

Valiance je uspeo da izbori pobedu u četvrtom game-u i odvede meč u neizvesnu završnicu. Međutim, poslednji game u ovoj seriji je ujedno bio i najkraći, Crvena Zvezda Esports je bez prevelikih poteškoća uništila protivnički Nexus u samo 24 minuta i time postala drugi finalista.

Foto: PrtSc/Fortuna Esports/YouTube
Ovosezonsko veliko finale je drugo u istoriji EBL-a koje je otišlo u game 5. Crvena Zvezda Esports je mnogo bolje otvorila finale i brzo došla do čak dva game-a prednosti.

Kada su svi, još jednom prerano, pomislili da je pobednik odlučen, Zero Tenacity počinje da igra skoro pa bezgrešno. Zero Tenacity dolazi do tri pobede za redom i time postaje šampion Esports Balkan League Season 9.

Foto: PrtSc/Fortuna Esports/YouTube

Ovo je bilo najuzbudljivije finale u istoriji EBL-a. Osim novčanih nagrada, Crvena Zvezda Esports i Zero Tenacity osigurali su plasman na EU Master Summer 2021, u kojem će se takmičiti sa najboljim timovima iz cele Evrope.

 

Preuzmite androidaplikaciju.