Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

„Zero Tenacity“ најбољи „League of Legends“ тим на Балкану!

Завршен је плејоф девете сезоне Esports Balkan League.

У првом полуфиналу гледали смо меч између екипа Split Raiders и Zero Tenacity. Split Raiders је фантастично отворио серију и повео са чак 2-0, када су сви помислили да је трећи меч ствар рутине, Zero Tenacity почиње да игра фантастично и потпуно преокреће резултат. Побеђује 3-2 и постаје први финалиста девете сезоне.

Фото: PrtSc/Fortuna Esports/YouTube
У другом полуфиналном мечу имали смо прилику да гледамо Crvenu Zvezdu Esports и Valiance. Valiance је победио у првом game-у, па су црвено-бели славили у наредна два.

Valiance је успео да избори победу у четвртом game-у и одведе меч у неизвесну завршницу. Међутим, последњи game у овој серији је уједно био и најкраћи, Crvena Zvezda Esports је без превеликих потешкоћа уништила противнички Nexus у само 24 минутa и тиме постала други финалиста.

Фото: PrtSc/Fortuna Esports/YouTube
Овосезонско велико финале је друго у историји ЕБЛ-а које је отишло у game 5. Crvena Zvezda Esports је много боље отворила финале и брзо дошла до чак два game-а предности.

Када су сви, још једном прерано, помислили да је победник одлучен, Zero Tenacity почиње да игра скоро па безгрешно. Zero Tenacity долази до три победе за редом и тиме постаје шампион Esports Balkan League Season 9.

Фото: PrtSc/Fortuna Esports/YouTube

Ово је било најузбудљивије финале у историји ЕБЛ-а. Осим новчаних награда, Crvena Zvezda Esports и Zero Tenacity осигурали су пласман на EU Master Summer 2021, у којем ће се такмичити са најбољим тимовима из целе Европе.

 

Преузмите андроид апликацију.