Početna > Svet
Svet

Zelenski kritikovao Klička zbog skloništa

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski kritikovao je gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička zbog loših rezultata u funkcionisanju skloništa uspostavljenih kako bi se pomoglo građanima koji su ostali bez struje i grejanja nakon ruskih napada.
Foto: Tanjug/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Ukrajina je uspostavila hiljade takozvanih „centara nepobedivosti“ gde ljudi mogu da se ugreju, dođu do vode, interneta i linkova za mobilne telefone.

U večernjem obraćanju Zelenski je sugerisao da gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko i njegovi zvaničnici nisu učinili dovoljno da pomognu.

„Nažalost, lokalne vlasti nisu dobro radile u svim gradovima. Konkretno, ima mnogo pritužbi u Kijevu… Blago rečeno, potrebno je da se više radi“, rekao je on i istakao da nivo usluga dostupnih u mnogim centrima u Kijevu nije dovoljno dobar.

„Obratite pažnju – žiteljima Kijeva je potrebna veća podrška… mnogi (od njih) su bez struje 20 ili čak 30 sati. Očekujemo kvalitetan rad od kabineta gradonačelnika“, naglasio je Zelenski.

On je, takođe, kritikovao one „koji su lagali“ u svojim zvaničnim izveštajima, ali nije izneo detalje.

Do sada je uspostavljeno više od 4.000 centara.

Primedbe koje je uputio Zelenski su neuobičajene, s obzirom da je on nastojao da neguje sliku nacionalnog jedinstva tokom rata i obično obasipao zvaničnike pohvalama, navela je agencija.

Kličko, 51-godišnji bivši profesionalni bokser, izabran je za gradonačelnika Kijeva 2014. godine.

Iz njegove kancelarije za sada nije bilo reakcija.

Danas oblačno i suvo, uveče naoblačenje

Preuzmite android aplikaciju.