Почетна > Свет
Свет

Зеленски критиковао Кличка због склоништа

Председник Украјине Володимир Зеленски критиковао је градоначелника Кијева Виталија Кличка због лоших резултата у функционисању склоништа успостављених како би се помогло грађанима који су остали без струје и грејања након руских напада.
Фото: Танјуг/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Украјина је успоставила хиљаде такозваних „центара непобедивости“ где људи могу да се угреју, дођу до воде, интернета и линкова за мобилне телефоне.

У вечерњем обраћању Зеленски је сугерисао да градоначелник Кијева Виталиј Кличко и његови званичници нису учинили довољно да помогну.

„Нажалост, локалне власти нису добро радиле у свим градовима. Конкретно, има много притужби у Кијеву… Благо речено, потребно је да се више ради“, рекао је он и истакао да ниво услуга доступних у многим центрима у Кијеву није довољно добар.

„Обратите пажњу – житељима Кијева је потребна већа подршка… многи (од њих) су без струје 20 или чак 30 сати. Очекујемо квалитетан рад од кабинета градоначелника“, нагласио је Зеленски.

Он је, такође, критиковао оне „који су лагали“ у својим званичним извештајима, али није изнео детаље.

До сада је успостављено више од 4.000 центара.

Примедбе које је упутио Зеленски су неуобичајене, с обзиром да је он настојао да негује слику националног јединства током рата и обично обасипао званичнике похвалама, навела је агенција.

Кличко, 51-годишњи бивши професионални боксер, изабран је за градоначелника Кијева 2014. године.

Из његове канцеларије за сада није било реакција.

Danas oblačno i suvo, uveče naoblačenje

Преузмите андроид апликацију.