Stručnjaci su četiri meseca proučavali navike u ishrani 147 zdravih ljudi normalne težine i tako otkrili da zdravi ljudi obično jedu tri vrste hrane za doručak.
Ljudi koji pokušavaju da izgube težinu ili zadrže postojeću težinu imaju obroke sa ograničenom količinom hrane.
Ovakvu ishranu je teško održavati na duži rok, zbog čega vremenom ponovo dobijaju na težini. S druge strane, ljudi koji održavaju zdravu težinu bez odricanja su nepresušan izvor informacija za stručnjake.
Voće je bilo najpopularniji izbor za 51 odsto ispitanika, 41 odsto jelo je mlečne proizvode, a 33 odsto je odabralo da jede zobene pahuljice ili musli sa hladnim mlekom.
Iako se hleb i pekarski proizvodi smatraju izvorom nepotrebnih kalorija, čak 32 odsto ispitanika dan započinje ovom vrstom hrane.
Najzanimljivije od svega je da je samo 26 odsto ispitanika priznalo da pije kafu uz doručak, dok ostali (74 odsto) idu na posao i obavljaju svoje obaveze bez kofeinske pomoći.
Preuzmite android aplikaciju.