Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Због ових детаља дом вам изгледа јефтино и неукусно

Избегавајте детаље као што су кратке завесе, пластично цвеће, радијатори који доминирају собама, јефтини теписи… Многи људи улажу време и новац у уређење свог дома, али ако направе неколико грешака у уређењу, ваш дом ће изгледати јефтино.
Фото: Pixabay/VinnyCiro
Избегавајте шарена плафонска светла

Лед светла, лустери са сијалицама у бојама су једноставан и релативно приступачан начин да се „подиже“ изглед и осјећај сваког простора. Изаберите тонове који одговарају боји зидова и намештаја или полица. Такође можете да се одлучите за комад у стилу ако соба има неутралне тонове и декорацију. Размотрите и опцију неколико нивоа интензитета светлости како бисте увек могли да креирате атмосферу коју желите. Осветљење на даљинско управљање је такође добар избор. Ако само реновирате свој дом, можда ћете бити у искушењу да набавите једноставну плафонску лампу „по први пут“. Међутим, искуство каже да ћете их тако оставити, па је боље да одвојите време и купите лепши модел и никако не додјте боје светлу.

Изаберите затворене елементе

Полице су диван додатак свакој просторији. Одличне су за излагање фотографија, сувенира и биљака. Али никако нису добар избор за организовање свакодневних ствари и слично. Људи често бирају отворене елементе за складиштење ради лакше свакодневне употребе. Међутим, осим тога, нема других предности. Осим што скупљају прашину, овакви елементи увек изгледају затрпано и утичу на утисак о простору, колико год ствари на њима биле лепо распоређене. Ако баш не можете да их избегнете, набавите одговарајуће корпе и кутије за „камуфлирање“ ствари.

Видљиви каблови и други гломазни комади

Данас готово да не постоји продавница кућних добара која не нуди разноврсне организаторе. Штавише, постоје и они намењени управо за камуфлажу разних каблова. Они су сјајна ствар ако не можете да их сакријете на било који други начин. Осим каблова, добар утисак не остављају видљиви усисивач, метле и сличне кабасте ствари. Покушајте да инсталирате малу преграду или завесу. Или можда уклоните полицу високог ормара и направите места за веће ствари.

Неприкладан тепих

Било да је премали или превелик, тепих погрешне величине, боје и стила поквариће сваки простор. А тепих који је одабран тачно по мери ће направити огромну разлику. Тако за дневни боравак и трпезарију бирајте оне већих димензија, а за купатило мање или по мери са елементима. Можете се одлучити и за опцију без тепиха, који ће вам олакшати одржавање дома и имати само украсне (на пример, испод новинског стола). Изаберите тамније боје ако имате малу децу или неколико чланова домаћинства како бисте је лакше одржавали. Обично се саветују они са ниском флором, мада са високим дају гламурознији утисак

Ako vam je stalo do zdravlja, ove predmete ćete odmah izmestiti iz kupatila

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке