Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ако вам је стало до здравља, ове предмете ћете одмах изместити из купатила

Купатило је идеално за развој гљивица и бактерија.
Фото: Pexels/Curtis Adams

Верујемо да у вашем купатилу може свашта да се нађе – од прибора за одржавање хигијене, преко пешкира, па све до неких ситница.

Међутим, да ли сте ви знали да многе од тих ствари никако не би требало да држите у купатилу?

Можда вам не делује да је тако, али купатило није најчистије место на свету. Поготово јер је ниво влаге у њему увек велики.

И зато многе предмете никако не би требало да држите тамо, јер је купатило идеално место за развијање бактерија и гљивица.

Четкице за шминку

Чекице које користите приликом шминкања долазе у додир са кожом, а уколико су изложене топлоти и влаги, на њима ће бити много бактерија, а самим тим се и шанса за добијање кожних болести повећава.

Бријачи

Оштрица бријача би, од константне влаге, могла брзо да зарђа, а рђа вам на кожи никако није потребна. Потребно је да бријач, након коришћења, добро оперете врућом водом, затим да га добро осушите и одложите у ормарић.

Пешкири

Многи погрешно мисле да је WС шоља најпрљавији део купатила, али то су заправо пешкири. Због сталне влаге, они су заправо инкубатори бактерија и гљивица, укључујући и салмонелу и Ешерихију Коли.

Потребно је да их што чешће мењате, а да их, након купања, а пре следеће употребе, добро осушите. Чисте пешкире немојте држати у купатилу, осим ако их не држите у ормарићу.

Uz ovih nekoliko saveta lako ćete ukloniti dlake kućnog ljubimca sa kauča

Преузмите андроид апликацију.