Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Због чега су ролетне на прозорима авиона увек подигнуте током полетања и слетања: Важно правило, које морају да поштују све компаније

Да ли сте приметили?
Фото: Pexels/Punttim

Гледање кроз прозор авиона током лета је занимљиво посматрање облака, предела, градова из птичије перспективе. Ако више волите да седите на седишту поред прозора у авиону, имали сте прилику да вам се обрати стјуардеса и замоли вас да не спуштате ролетну на прозору када авион полеће или када слеће.

Прозор у авиону има три панела: спољашње стакло које регулише разлику ваздушног притиска, средње стакло са отвором и танко унутрашње стакло ка кабини.

Инжењери који дизајнирају авионе воде рачуна о законима физике у авиону како би авиони били безбедни за путовања.

Према статистикама, највећи број авионских несрећа догађа се приликом полетања и слетања, око 45 одсто. Да би посада могла у сваком моменту да прати ситуацију ролетне на прозорима морају да буду подигнуте.

– Подизање ролетни за прозоре током полетања и слетања олакшава стјуардесама да сагледају све опасности које могу да дођу из спољашњег света,као што је пожар, или квар, недостаци….због безбедне евакуације путника у авиону, ако се процени да је то потребно – истакао је пилот Патрик Смит.

Правило морају да поштују све авио-компаније.

Zašto muškarci čeznu za bivšim devojkama?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке