Poznato je da voće doprinosi zdravlju, a kajsije nisu izuzetak.
Kajsije su „mesnato“ i ukusno voće koje osigurava dnevno potrebnu dozu vitamina A i C te oko 6 posto kalijuma. Ovo voće se uzgaja veoma dugo, a može se koristiti na mnogo načina. Neki ga upotrebljavaju za unapređenje probavnog sistema, a drugi u tretmanu dijabetesa, piše Kliks.
Oči
Kajsije su bogate vitaminom A i C, karotenoidima i beta karotenom, one smanjuju rizik od problema s vidom. Ukoliko želite bolji vid, uvrstite ih u svoju ishranu.
Groznica
Jedan od najboljih načina liječenja groznice je konzumiranje kajsija. Sok ovog voća je veoma koristan i ima antiupalno djelovanje te snižava telesnu temperaturu. Možete dodati i malo meda u sok od kajsija, kao i malo vode.
Kosti
Kajsije sadrže prijeko potrebne hranjive tvari koje telu trebaju za jačanje kostiju. Redovno konzumiranje kajsija će osigurati pravilan rast i razvoj zdravih kostiju. Takođe, one sprečavaju bolesti povezane sa starenjem kao što je osteoporoza.
Konstipacija
Kajsije čine čuda kada je reč o poboljšanju probavnog sistema. Sadrže mnogo pektina koji pomaže u rešavanju problema s konstipacijom (zatvorom) pa ih lekari preporučuju pacijentima koji imaju ovakvih problema.
Preuzmite android aplikaciju.