Početna > Biznis
Biznis

Zakerberg investira 3,4 milijardi dolara u razvoj nauke

Kompanija koja vodi filantropske poslove generalnog direktora Fejsbuka Marka Zakerberga i njegove supruge Prisile Čan, investiraće oko 3,4 milijarde dolara za unapređenje ljudskog zdravlja tokom narednih 10 do 15 godina, rekao je portparol te organizacije.
Foto: PrtSc/CNET/YouTube

Inicijativa Čan Zakerberg (CZI) objavila je sinoć podatke o planovima za podršku u toj oblasti čiji je cilj da se posmatra, meri i analizira biološki proces kroz ljudsko telo.

Organizacija koja ima misiju da izleči, spreči ili upravlja svim bolestima do kraja veka navela je da će usmeriti naučni rad narednih 10 godina na razvoj novih istraživanja, instituta i tehnologija koje pomažu njenoj misiji.

Portparol CZI, Džef Makgregor rekao je da će biti dato 500 miliona dolara za formiranje instituta na Univerzitetu Harvard koji je usmeren na veštačku inteligenciju. Institut, koji će dobiti ova sredstva tokom narednih 15 godina će nositi ime Karen Kempner Zakerberg, po Zakerbergovoj majci.

Portparol je rekao da će između 600 i 900 miliona dolara ići za novi institut za biomedicinsko snimanje, a milijarda dolara za Čan Zakerberg Biohab mrežu, novu inicijativu kojom se okupljaju naučne institucije da rade na „velikim naučnim izazovima”.

Zakerbergova druga kompanija Fejsbuk nedavno je promenila svoje ime i logo, a novi naziv je Meta Platforms Inc.

Metali kupili Termoplastiku za 36,3 miliona dinara

 

Preuzmite android aplikaciju.