Почетна > Бизнис
Бизнис

Закерберг инвестира 3,4 милијарди долара у развој науке

Компанија која води филантропске послове генералног директора Фејсбука Марка Закерберга и његове супруге Присиле Чан, инвестираће око 3,4 милијарде долара за унапређење људског здравља током наредних 10 до 15 година, рекао је портпарол те организације.
Фото: PrtSc/CNET/YouTube

Иницијатива Чан Закерберг (ЦЗИ) објавила је синоћ податке о плановима за подршку у тој области чији је циљ да се посматра, мери и анализира биолошки процес кроз људско тело.

Организација која има мисију да излечи, спречи или управља свим болестима до краја века навела је да ће усмерити научни рад наредних 10 година на развој нових истраживања, института и технологија које помажу њеној мисији.

Портпарол ЦЗИ, Џеф Макгрегор рекао је да ће бити дато 500 милиона долара за формирање института на Универзитету Харвард који је усмерен на вештачку интелигенцију. Институт, који ће добити ова средства током наредних 15 година ће носити име Карен Кемпнер Закерберг, по Закерберговој мајци.

Портпарол је рекао да ће између 600 и 900 милиона долара ићи за нови институт за биомедицинско снимање, а милијарда долара за Чан Закерберг Биохаб мрежу, нову иницијативу којом се окупљају научне институције да раде на „великим научним изазовима”.

Закербергова друга компанија Фејсбук недавно је променила своје име и лого, а нови назив је Мета Платформс Инц.

Metali kupili Termoplastiku za 36,3 miliona dinara

 

Преузмите андроид апликацију.