Početna > Svet
Svet

Zahvalnost Mađarskoj za podršku i dobre prijateljske odnose

Predsedavajuća i srpski član Predsedništva Željka Cvijanović sastala se danas sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom sa kojim je razgovarala o zajedničkim projektima.
Foto: Tanjug/Szilard Koszticsak/MTI via AP

Cvijanović je u izjavi za RTRS rekla da je zadovoljna posetom i navela da je sa Orbanom razgovarala o zajedničkim projektima, među kojima je i projekat podrške Vlade Mađarske poljoprivrednicima u Republici Srpskoj te podrška preduzećima za poslovanje u BiH.

Rekla je da je oko 800 poljoprivrednika apliciralo za sredstva za subvencionisanje prilikom kupovine priključaka, opreme i alata.

„Ulazimo u godinu u kojoj bi trebalo da se gradi solarna elektrana u Trebinju kao jedan od simbola našeg zajedničkog odnosa, odnosno zajedništva prema energetici, privredi i drugim oblastima saradnje“, rekla je Cvijanović.

Kazala je i da je zrazila zahvalnost Mađarskoj za razumevanje pitanja koja opterećuju BiH i čitav Balkan.

„Znamo da možemo računati na Mađarsku kao prijatelja i partnera koji ima političko razumevanje za situacij“, rekla je Cvijanović.

U okviru posete Mađarskoj, Cvijanović se danas u Sentandreji sa episkopom budimskim Lukijanom i posetila Crkvu Uspenja Presvete Bogorodice i Srpski pravoslavni muzej Eparhije budimske.

Lukašenko: Ukrajina predložila Belorusiji pakt o nenapadanju

Preuzmite android aplikaciju.