Почетна > Свет
Свет

Захвалност Мађарској за подршку и добре пријатељске односе

Председавајућа и српски члан Председништва Жељка Цвијановић састала се данас са мађарским премијером Виктором Орбаном са којим је разговарала о заједничким пројектима.
Фото: Танјуг/Szilard Koszticsak/MTI via AP

Цвијановић је у изјави за РТРС рекла да је задовољна посетом и навела да је са Орбаном разговарала о заједничким пројектима, међу којима је и пројекат подршке Владе Мађарске пољопривредницима у Републици Српској те подршка предузећима за пословање у БиХ.

Рекла је да је око 800 пољопривредника аплицирало за средства за субвенционисање приликом куповине прикључака, опреме и алата.

„Улазимо у годину у којој би требало да се гради соларна електрана у Требињу као један од симбола нашег заједничког односа, односно заједништва према енергетици, привреди и другим областима сарадње“, рекла је Цвијановић.

Казала је и да је зразила захвалност Мађарској за разумевање питања која оптерећују БиХ и читав Балкан.

„Знамо да можемо рачунати на Мађарску као пријатеља и партнера који има политичко разумевање за ситуациј“, рекла је Цвијановић.

У оквиру посете Мађарској, Цвијановић се данас у Сентандреји са епископом будимским Лукијаном и посетила Цркву Успења Пресвете Богородице и Српски православни музеј Епархије будимске.

Lukašenko: Ukrajina predložila Belorusiji pakt o nenapadanju

Преузмите андроид апликацију.