Dokazano je da povećava proizvodnju proteina koji pomažu u organizovanju i skladištenju informacija. Pun je antioksidanata, a takođe pomaže u snižavanju nivoa šećera u krvi i sprečava upale.
Preliminarna studija, koja je dokazala sve prednosti cimeta, predstavljena je početkom maja 2017. na konferenciji Američkog udruženja za srce.
Tokom 12 nedelja, naučnici su pacovima davali suplemente na bazi cimeta dok su ih hranili visokokaloričnom hranom. Testovi obavljeni na pacovima pre i posle završetka eksperimenta pokazali su da su pacovi imali više antioksidanata i antiinflamatornih molekula u telu nakon uzimanja suplemenata cimeta nego ranije.
Takođe, smanjena im je ukupna težina i obim struka, bez obzira na to što su jeli masnu i tešku hranu. Dokazano je da cimet ima mnogo zdravstvenih koristi.
Pored gore navedenih prednosti, ovo uključuje smirivanje varenja i poboljšanje funkcije mozga, tačnije brže razumevanje novog materijala. Prema istraživanju sprovedenom 2015. godine, pokazalo se da cimet povećava proizvodnju proteina koji pomažu u organizovanju i skladištenju informacija.
Istraživanje kaže da je dovoljno dnevno staviti prstohvat mlevenog cimeta u kafu ili ovsene pahuljice za poboljšanje pamćenja.
Začin od cimeta se pravi od kore drveta cimeta, pun je antioksidanata, pomaže u snižavanju nivoa šećera u krvi i može sprečiti razne upale.
Studija sprovedena 2010. godine u Centru za primenjene zdravstvene nauke dokazala je da voda sa cimetom sadrži dovoljno antioksidanata da smanji šanse za dobijanje na težini za čak 23 odsto.
Preuzmite android aplikaciju.