Доказано је да повећава производњу протеина који помажу у организовању и складиштењу информација. Пун је антиоксиданата, а такође помаже у снижавању нивоа шећера у крви и спречава упале.
Прелиминарна студија, која је доказала све предности цимета, представљена је почетком маја 2017. на конференцији Америчког удружења за срце.
Током 12 недеља, научници су пацовима давали суплементе на бази цимета док су их хранили висококалоричном храном. Тестови обављени на пацовима пре и после завршетка експеримента показали су да су пацови имали више антиоксиданата и антиинфламаторних молекула у телу након узимања суплемената цимета него раније.
Такође, смањена им је укупна тежина и обим струка, без обзира на то што су јели масну и тешку храну. Доказано је да цимет има много здравствених користи.
Поред горе наведених предности, ово укључује смиривање варења и побољшање функције мозга, тачније брже разумевање новог материјала. Према истраживању спроведеном 2015. године, показало се да цимет повећава производњу протеина који помажу у организовању и складиштењу информација.
Истраживање каже да је довољно дневно ставити прстохват млевеног цимета у кафу или овсене пахуљице за побољшање памћења.
Зачин од цимета се прави од коре дрвета цимета, пун је антиоксиданата, помаже у снижавању нивоа шећера у крви и може спречити разне упале.
Студија спроведена 2010. године у Центру за примењене здравствене науке доказала је да вода са циметом садржи довољно антиоксиданата да смањи шансе за добијање на тежини за чак 23 одсто.
Преузмите андроид апликацију.