Почетна > Србија
Србија

Вучић: Србија доследна у залагању за стварање атмосфере узајамног поверења

Председник Александар Вучић, пред састанак лидера Процеса Брдо-Бриони у Скопљу, поручио је да Србија, као и увек, остаје доследна у искреном залагању за стварање атмосфере узајамног поверења, разумевања и поштовања.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Вучић је на Инстаграм налогу „buducnostsrbijeav“ захвалио председници Словеније Наташи Пирс Мусар, председнику Хрватске Зорану Милановићу и председнику Северне Македоније Стеви Пендаровском на срдачном дочеку и на томе што су, како је навео, домаћини овог важног састанка.

Он је додао да ће на састанку са саговорницима из региона разговарати о неким од кључних принципа регионалне сарадње, одрживог развоја, климатских промена, али и политике проширења ЕУ, као стратешке тачке даљих односа унутар европског континента.

Вучић је рекао да ће једна од битнијих тема бити наставак свеобухватних политичких, економских и социјалних реформи, које ће задржати младе људе на овим просторима, чиме ће се, нагласио је, додатно осигурати просперитет, стабилност и напредак целе Европе.

„Србија, као и увек, остаје доследна у искреном залагању за стварање атмосфере узајамног поверења, разумевања и поштовања, што је и показала кроз бројне иницијативе које отварају велике могућности за чврсту сарадњу земаља у региону, на добробит свих који живе на Западном Балкану“, закључио је Вучић.

Poreska uprava: Nulta tolerancija na korupciju

Преузмите андроид апликацију.