Почетна > Србија
Србија

Пореска управа: Нулта толеранција на корупцију

Пореска управа поручила је данас, након акције хапшења пореских инспектора, да има нулту толеранцију на корупцију.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

„У складу са Акционим планом и Националном стратегијом за борбу против корпуције, као јасним приоритетом Владе Србије, Пореска управа има исказану нулту стопу толеранције на корупцију и одлучна је у борби против организованог криминала и корупције“, истиче се у саопштењу.

Пореска управа наводи да је крајем прошле и почетком текуће године започела поступке утврђивања неправилности у раду одређених државних службеника, ангажованих на пословима контроле повраћаја ПДВ-а.

По окончању поступака Одељења за унутрашњу контролу Пореске управе, Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду достављена је комплетна документација, као и извештаји о предметима у којима је закључено да постоји основ сумње да су ова лица извршила кривична дела.

Пореска управа поручује да ће и убудуће спроводити контроле законитости рада државних службеника и за све утврђене неправилности, као и у овом случају, обавештавати надлежне органе.

Тим поводом директорка Пореске управе Драгана Марковић изјавила је да се Пореска управа свакодневним залагањем, трајно и дугорочно, бори против сваког вида корупције и да ће и убудуће имати нулту толеранцију на корупцију.

У акцији београдске полиције јутрос је ухапшено шест особа запослених у филијалама Земун и Вождовац Пореске управе који су осумњичени за више кривичних дела злоупотребе службеног положаја.

Према сазнањима Танјуга, данашња акција хапшења пореских инспектора тиче се проширења две раније покренуте истраге пред Посебним одељењем за сузбијање корупције Висег јавног тужилаштва у Београду против осумњичених за пореске преваре у вези са порезом на додату вредност и прање новца.

Đenić: U Srbiju se vratilo 10 putnika koji su imali udes u Grčkoj, 25 u bolnicama

Преузмите андроид апликацију.