Почетна > Србија
Србија

Вучић: Ер Србија остварила фантастичне резултате без икакве државне помоћи

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је Ер Србија остварила фантастичне резултате без икакве државне помоћи, али је и нагласио да са неким предузећима ипак није задовољан.

er srbija
„Имали смо изванредне резултате у Ер Србији, на понос сваког грађанина, без икакве државне помоћи остварили су профит од 21 милион евра и то у условима мешане короне и украјинског сукоба, где имате и скраћени број дестинација и немогућност да остварите све што желите“, рекао је Вучић за Тањуг у Давосу где је учествовао у раду Светског економског форума.
„Да направите такав резултат да Њујорк постане једна од профитабилнијих линија, да отварате нове линије према Кини, да лет ка Чикагу креће у мају, то су све огромне ставари“, рекао је председник и оценио да је направљен огроман резултат.

Председник је то рекао одговарајући на питање Танјуга да ли када говоримо о декарбонизацији, зеленој енегији, протекционизму у САД, смањењу и ограничењу државне помоћи у Европи, можемо закључити да би то могао да буде нови правац развоја у Србији и како би могли да бустујемо домаћа предузећа.

„Биће свакако“, одговорио је кратко и нагласио да ће Србија улагати у зелену енергију и то много новца.
„Улагаћемо у зелену енергију, јер је то начин, не одустајући од онога што је наше, нећемо да уништавамо себе и термоелектране. Чуваћемо оно што је наше, али ћемо улагати у зелену енергију“, навео је председник и додао да се за то може наћи финансијер и то споља,
„То не значи поклоне, наћи ћемо повољно финансирање за дуги низ година, не морате да правите дефицит у буџету, а стопу јавног дуга контролишемо на сваки начин. То је страшно важно за нас. Верујем да ћемо направити добре резултате у оквиру програма ‘Чиста Србија’ и нових зелених инвестиција, више обновљивих извора и балансирања енергије“, навео је председник за Тањуг.
Вучић је нагласио да је за то потребан велики новац.
„Намеравамо то да учинимо, да подижемо бруто домаћи прозивод земље, јер то утиче на раст плата и пензија“, навео је он.

Vučić: U narednim godinama smanjićemo razliku u odnosu na visoko razvijene zemlje

Преузмите андроид апликацију.