Ako imate veliku količinu mleka ili jednostavno ne pijete mnogo, možete isprobati ovaj jednostavan trik.
![](https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2024/09/milk-7382115-640-620x430.jpg)
Čuvanje hrane je nešto o čemu uvek razmišljamo, posebno kada želimo da smanjimo troškove života. Mleko je jedna od onih namirnica koja je bezbedna nakon smrzavanja, ali kao takvo treba da se upotrebi u roku od tri meseca.
Međutim, ako ste otvorili mleko i ne planirate da ga upotrebite u narednih nekoliko dana, postoji vrlo jednostavan način da „produžite rok trajanja“.
Ako ste jedan od onih ljudi koji ne koriste mnogo mleka i često ga drže u frižideru dugo vremena, isprobajte trik sa solju. Možda zvuči čudno, ali dodavanjem samo prstohvata soli vašem mleku može pomoći da duže ostane sveže bez zgrušavanja.
Treba napomenuti da se punomasno mleko ne može duže čuvati, dok mleko sa smanjenom masnoćom i obrano mleko mogu trajati duže, do sedam dana.
Važno je napomenuti da mleko uglavnom nema klasičan rok trajanja, odnosno datum do kojeg možete konzumirati proizvod.
Obično ćete naći frazu „najbolje do” na kartonu, što znači da može biti bezbedno nakon tog datuma.
Važno je da miriše kao i inače.
Takođe, često se savetuje da mleko uvek čuvate u najhladnijem delu frižidera, a nikako na vratima.
Neiskorišćeno mleko možete i da zamrznete u posudama za led, a nakon zamrzavanja stavite u kese za zamrzivač i koristite po potrebi.
Da li je voda koja je odležala preko noći u čaši zaista bezbedna za piće
Preuzmite android aplikaciju.