Почетна > Бизнис
Бизнис

Водовод у Истри прихватио плаћање криптовалутама

Комунално предузеће Водовод из Истре, који водом снабдева велики део овог дела Хрватске, укључујући и туристичке гиганте попут Ровиња, Пореча и Умага на чијем се подручју налази и велики број власника кућа и апартмана из ЕУ, увело је могућност плаћања рачуна криптовалутом.
Фото: Unsplash/zgtraveladvisor

Истарски водовод је тако постао авангардан, односно прво хрватско комунално предузеће које омогућава корисницима да криптовалутама плате своје рачуне.

“Жеља нам је прилагодити се свим савременим начинима плаћања, а у случају криптовалута делимично бити и испред свога времена. Новим услугама и могућностима олакшаћемо и убрзати нашим потрошачима могућности подмиривања својих месечних рачуна за водне услуге, поготово онима који своје обавезе подмирују из иностранства, а није занемариво да ће овим начинима плаћања потрошачи бити лишени плаћања провизија и осталих додатних трошкова и то све из удобности свога дома. Но, ту нећемо стати, јер намера нам је у идућем кварталу потрошачима дигитализовати и поједноставити процес подношења захтева за нови водоводни прикључак, како би већину поступака могли извршити путем веб апликације без непотребне папирологије и долазака у наше пословне јединице”, истакнуо је Младен Нежић, директор Истарског водовода, преноси хрватски Пословни дневник.

Дакле, вода из Истарског водвода се сада може плаћати и криптовалутама попут Bitcoina, Ripplea, EOSa, Stellara, Bitcoin casha и Ethereuma.

Kako trošiti kriptovalute u realnom svetu?

 

Преузмите андроид апликацију.