Početna > Novi Sad

Kulturna scena Novi Sad

Vođenja kroz izložbu „Život posvećen lepoti i umetnosti” danas i 28. januara

Vođenja kroz izložbu „Život posvećen lepoti i umetnosti” sa prevodom na znakovni jezik biće organizovana u 17 časova u Galeriji Matice srpske u sledećim terminima ovog meseca: 14. i 28. januar.
Foto: Promo

U saradnji sa Društvom tumača i prevodilaca na znakovni jezik u Galeriji Matice srpske biće realizovana tri predavanja i kustoska vođenja kroz izložbu Uroša Predića „Život posvećen lepoti i umetnosti” sa simultanim prevodom na znakovni jezik.

Na ovaj način, život i delo Uroša Predića, jednog od najznačajnih nacionalnih umetnika, biće približeno i zajednici gluvih i nagluvih posetioca.

Sa idejom da umetničko stvaralaštvo učinimo dostupno svim posetiocima, simultanim prevodom na znakovni jezik, želimo da ukažemo na važnost stvaranja društva uspešnih, slobodnih i nesebičnih ljudi u kome gluva i nagluva lica koriste svoje pravo na upotrebu znakovnog jezika.

3D modeli odabranih slika Uroša Predića i audio vođenja za slepe i slabovide dostupni su svakog dana.

U skladu s institucionalnim opredeljenjem razvijanim tokom proteklih četvrt veka da smo muzej otvoren za sve, kroz projekat „Uroš Predić za sve” izložba je prilagođena osobama sa oštećenjem vida.

Slepi i slabovidi posetioci imaće mogućnost da koristeći taktilne modele slika i audio opise koje ih prate dožive pet remek-dela Uroša Predića – Nadurenu devojčicu, Devojku na studencu, Kosovku devojku, Veselu braću i Autoportret.

Zahvaljujući katalogu izložbe na Brajevom pismu i njegovom zvučnom zapisu, osobe sa oštećenjem vida upotpuniće svoje znanje o životu i delu Uroša Predića.

Ljubav pobeđuje sve – Kneginja čardaša ponovo na repertoaru SNP-a

Preuzmite android aplikaciju.