Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Вођења кроз изложбу „Живот посвећен лепоти и уметности” данас и 28. јануара

Вођења кроз изложбу „Живот посвећен лепоти и уметности” са преводом на знаковни језик биће организована у 17 часова у Галерији Матице српске у следећим терминима овог месеца: 14. и 28. јануар.
Фото: Промо

У сарадњи са Друштвом тумача и преводилаца на знаковни језик у Галерији Матице српске биће реализована три предавања и кустоска вођења кроз изложбу Уроша Предића „Живот посвећен лепоти и уметности” са симултаним преводом на знаковни језик.

На овај начин, живот и дело Уроша Предића, једног од најзначајних националних уметника, биће приближено и заједници глувих и наглувих посетиоца.

Са идејом да уметничко стваралаштво учинимо доступно свим посетиоцима, симултаним преводом на знаковни језик, желимо да укажемо на важност стварања друштва успешних, слободних и несебичних људи у коме глува и наглува лица користе своје право на употребу знаковног језика.

3Д модели одабраних слика Уроша Предића и аудио вођења за слепе и слабовиде доступни су сваког дана.

У складу с институционалним опредељењем развијаним током протеклих четврт века да смо музеј отворен за све, кроз пројекат „Урош Предић за све” изложба је прилагођена особама са оштећењем вида.

Слепи и слабовиди посетиоци имаће могућност да користећи тактилне моделе слика и аудио описе које их прате доживе пет ремек-дела Уроша Предића – Надурену девојчицу, Девојку на студенцу, Косовку девојку, Веселу браћу и Аутопортрет.

Захваљујући каталогу изложбе на Брајевом писму и његовом звучном запису, особе са оштећењем вида употпуниће своје знање о животу и делу Уроша Предића.

Ljubav pobeđuje sve – Kneginja čardaša ponovo na repertoaru SNP-a

Преузмите андроид апликацију.