U biljnoj proizvodnji povrće najbolje podnosi visoke temperature. Međutim, neophodno je navodnjavanje i puna agrotehnika.
Povrtarska kultura upravo zahteva ovako visoke temperature ali većina zahteva obilno navodnjavanje.
Osim navodnjavanja, važno je da se obezbedi i prihrana, pre svega azotom, zatim kalijumom i kalcijumom koji direktno utiče na smanjenje potrošnje vode.
Profesionalni poroizvođači moraju da obilaze svoje parcele i vode računa o zaštiti. Trenutno je veliki problem pojava lisnih vaši, moljca, tripsa pa teba na vreme intervenisati.
Toplo vreme je dobro jer nema prouzrokovača bolesti što znači da ćemo imati ekstra kvalitetno povrće.
Poželjno je da budu što veće razlike između dnevnih i noćnih temperatura.
Što se tiče vode, važan je izvor, bolji načini su vodotokovi, a zatim postoje različite tehnike navodnjavanja. Važno je napomenuti da treba racionalno trošiti vodu.