Kada neko spomene grickalice, jedna od prvih asocijacija je čips. Nema ko ga ne voli, samo je pitanje koji ukus neko preferira. Međutim, čips se smatra jednom od najnezdravijih grickalica uopšte, ali uprkos tome, postoje neke zdrave verzije.
U njima možete uživati bez griže savesti dok gledate film, igrate igricu, radite na računaru, a možete ih slobodno ponuditi deci iz prostog razloga što su ove grickalice zdrave.
Ove zdrave grickalice imaju super ukus, hrskav i izaziva zavisnost, baš kao i „pravi“, nepoželjni čips.
Čips od cvekle
Narendajte svežu cveklu na rendi za povrće, kriške poprskajte maslinovim uljem, solju, biberom i po želji mlevenim belim lukom i drugim začinima. Stavite na pleh da se kriške ne preklapaju i pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Na pola pečenja okrenite kriške da se ispeku ravnomerno. Po potrebi pecite još pet minuta duže dok ne porumeni. Još jednom posolite i poslužite.
Čips od šargarepe
Šargarepe birajte što deblje, isecite na tanje (najbolje rende za zelje), kriške pospite uljem, morskom solju, kimom i cimetom, stavite na papir za pečenje (bez preklapanja) i pecite na 200 stepeni (okrenite na pola pečenja kriški) dok ne postanu hrskave.
Zeleni čips
Zelene listove kelja iskidajte na veće komade (deblji deo u sredini uklonite), poprskajte maslinovim uljem, pospite parmezanom, posolite i pobiberite. Poređajte listove na rešetku u jednom sloju i pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni dok ne postanu zlatne i hrskave, oko 30 do 40 minuta.
Preuzmite android aplikaciju.