Почетна > Србија
Србија

Весић: Опозиција жели Вучића ван политике јер не могу да га победе на изборима

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас да су захтеви дела опозиције да председник Александар Вучић не буде носилац листе СНС на изборима, што је, како је навео, био и предлог европосланика, заправо покушај да Вучића искључе из политике, јер не могу да га победе на изборима.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

“Није први пут да покушавају председнику Вучићу да забране да буде председнк странке или да буде на некој изборној листи, што је уобичајено у свету. И Макрон води листу своје странке, и други председници пре Вучића су то радили, ништа то није ново”, рекао је Весић за ТВ Прву.

То је, каже, опседнутост дела опозиције председником Вучићем, којем би, уместо да покушају да га победе на изборима, бољим идејама или програмом, хтели да забране да учествује на изборима, како би они успели да дођу на власт.

Када је реч о посети европосланика Владимира Билчика и Матјажа Немеца Београду, министар је приметио и да постоји константо мешање у унутрашње ствари Србије, додајући да, свакако није неважно шта каже Европски парламент, али да ЕП нема такав утицај на Европску комисију као парламент на владу.
“Постоји констатно мешање у унтрашње ствари Србије, попут тога да ли ће неко добити националну фреквенцу. То је унтрашња ствар наше државе, надлежних органа и то је покушај да неко утиче на нас ван онога што је усклађивање са спољном политиком као део европских интеграција. То није нормално”, истакао је Весић, који је и члан Председништва СНС.

А то што опозиција мисли да ће успети да дође на власт преко некога са стране, уместо да разговарају са грађанима, увек се заврши лоше по њих, јер на сваким следећим изборима прођу све горе, закључио је Весић.

Dačić: ZSO ostaje glavna tačka svih naših dogovora o Kosovu i Metohiji

Преузмите андроид апликацију.