Почетна > Србија
Србија

Дачић: ЗСО остаје главна тачка свих наших договора о Косову и Метохији

 Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да Заједница српских општина (ЗСО) остаје главна тачка свих наших договора о Косову и Метохији и да она мора да буде формирана и то по договореним принципима, иза којих стоје потписи три стране.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

У Бриселском споразуму из 2013. године је јасно написано шта је ЗСО, то је још детаљније регулисано у споразуму 2015. а потписали смо га јер је он добар за нашу заједницу на КиМ, рекао је Дачић за данашњу „Политику“.
„Споразум није идеалан али у условима у којима смо преговарали о њему, то је максимим који смо могли да издејствујемо. То су споразуми који дају нашем становништву у руке све полуге управљања, од економије, развоја, образовања, здравства, па до безбедности и полиције“, рекао је Дачић.
Навео је да су ови споразуми круна учешћа наше државе у дијалогу уз посредовање Европске уније, која се и сама обавезала да ће потписано бити примењено.
Према његовим оцени никада није постојао разлог да се споразум не примени, осим упорног одбијања Приштине да га спроведе и неограничене толеранције западних посредника према њиховој деструкцији.
„ЗСО остаје главна тачка свих наших договора о Косову и Метохији“, нагласио је Дачић и додао да она мора да буде формирана и то по договореним принципима, иза којих стоје потписи три стране.

Dačić: Strateško opredeljenje Srbije unapređenje saradnje sa SAD

Преузмите андроид апликацију.