Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Вече комедије уз „Крушевац Гето“ на СПЕНС-у

Због великог интересовања публике одржаће се Стендап шоу, вече комедије уз „Крушевац Гето“ под радним називом „Краљица Снежана I“ у петак, 10. марта у 20 часова у Амфитеатру СПЕНС-а.
Фото: PrtSc/Спенс Спортски Центар Војводина

Овај, већ увелико Крушевљанима познат реп састав, чине Никола Тришић Триша и Никола Миленковић Чами.

Група је настала 2011. године за време њихових студија у Београду. На врло духовит и комичан начин баве се општим провинцијским друштвеним темама, како кроз песме, тако и кроз скечеве, који у последње време привлаче све већу пажњу и ван Крушевца.

Аутори су музике за представу „Чекајући Годоа”, која је тренутно актуелна у Крушевачком позоришту. Прва песма коју су објавили носи назив „Крушевац Гето” и по њој одлучују да дају име групи. После тога нижу хитове као што су „Идемо на море”, „Љубав испред Дуома”, „Кад ћеш сине да се жениш”, „Маркет”, „Таксисти”, Ракијара итд.

Не труде се да побегну од онога што јесу, да мењају свој дијалекат, погађају наизглед сасвим нормалне, свакодневне теме и ситуације са којима се сви ми сусрећемо, и баш због тога јесу посебни.

Публику су већ придобили, а у задњих пар месеци њихова популарност све више расте, што показују како прегледи на Youtube-u, број пратиоца на друштвеним мрежама и бројни наступи ван Крушевца.

Њихов стендап наступ представиће нам људе из њихових скечева начин на који они виде многе друштвене проблеме и ситуације а све у комбинацији са духовитим рап песмама које прате сваку њихову причу.

Ово ће бити шесто новосадско извођење ове до сада, код публике у сваком смислу одлично прихваћене представе одигране у многим градовима Србије а уз дуг и громогласан аплауз новосадске публике.

Улазнице за овај догађај се могу набавити кроз продајну мрежу Gigstix-a и онлајн.

Predavanje o tradicionalnoj muzici slovenskih naroda u DOC-u

Преузмите андроид апликацију.