Zdravo jelo predivnog ukusa koje je prepuno vitamina i minerala .
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 crvena paprika
- 1 konzerva paradajz pelata
- 150 grama leblebija
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika vegete
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 1 kašika kima
Priprema:
Na maslinovom ulju prodinstati sitno seckan crni luk pa dodati sitno seckan beli luk samo na par minuta. Šargarepu oljuštiti i izrendati pa dodati luku da se dinsta. Poklopiti. Zatim dodati sitno seckanu crvenu papriku sečenu na tanke kolutiće. Promešati dobro, staviti poklopac i ostaviti da se dinsta 20 min uz povremeno mešanje. Ključ uspeha ovog jela je u dugom distanju da se svi ukusi povežu. Nakon toga dodati celu konzervu paradajz pelata i začiniti, 1 kašiku vegete, slatke mlevene paprike i kima. Poklopiti i ostaviti da se kuva 10 minuta.
Potom dodati 150 grama leblebija koje ste prethodne noći stavili u vodu da nabubre. Ostaviti sve da se kuva dok leblebije ne smekšaju.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.