Početna > Život i stil
Život i stil

Varivo od leblebija sa povrćem

Zdravo jelo predivnog ukusa koje je prepuno vitamina i minerala .
Foto: Pixabay/Czendon
Sastojci:
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 crvena paprika
  • 1 konzerva paradajz pelata
  • 150 grama leblebija
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika vegete
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • 1 kašika kima
Priprema:

Na maslinovom ulju prodinstati sitno seckan crni luk pa dodati sitno seckan beli luk samo na par minuta. Šargarepu oljuštiti i izrendati pa dodati luku da se dinsta. Poklopiti. Zatim dodati sitno seckanu crvenu papriku sečenu na tanke kolutiće. Promešati dobro, staviti poklopac i ostaviti da se dinsta 20 min uz povremeno mešanje. Ključ uspeha ovog jela je u dugom distanju da se svi ukusi povežu. Nakon toga dodati celu konzervu paradajz pelata i začiniti, 1 kašiku vegete, slatke mlevene paprike i kima. Poklopiti i ostaviti da se kuva 10 minuta.
Potom dodati 150 grama leblebija koje ste prethodne noći stavili u vodu da nabubre. Ostaviti sve da se kuva dok leblebije ne smekšaju.

Prijatno!

Recept dana: Pileći bataci u karamelizovanom luku

Preuzmite android aplikaciju.