Када је у питању здравље црева, наша исхрана игра главну улогу. И то иде даље од доручка, ручка и вечере, важно је и оно што грицкамо између тих оброка.
Ако желимо да једемо нешто хрскаво, знамо да су штапићи од поврћа бољи од чипса, а ако желимо нешто слатко, воће је здравија опција од колача.
Међутим, осим очигледних „нездравих” грицкалица на које би требало да се ограничимо, постоје и оне које би требало да једемо чешће.
Јогурт нуди многе хранљиве материје као што су протеини, калцијум, фосфор, витамин Б12 и витамин Д.
Пробиотичке бактерије које се налазе у неким јогуртима могу спречити надимање и затвор.
Калцијум у јогурту може помоћи у регулисању мишића у дигестивном тракту, подстичући редовно варење, а протеини у јогурту могу допринети осећају ситости и смањити искушење да се једе мање здравих опција.
Такође, имају велике користи за пробавни систем регулацијом микробиоте у цревима.
Пробиотичке бактерије, које се налазе у неким јогуртима, су оно што може помоћи у регулисању микробиоте и може спречити непријатне пробавне споредне ефекте као што су надимање и затвор.
Неке одличне опције јогурта укључују обичан грчки јогурт, скир, кефир или јогурт са ниским садржајем масти.
Изаберите обичне или минимално заслађене врсте, јер неки воћни јогурти могу да садрже велику количину шећера.
Šta se dešava u našem organizmu kada svaki dan jedemo pirinač
Преузмите андроид апликацију.