Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Уз помоћ овог трика јаја ће увек бити савршено печена

Ако имате навику да само окренете јаје на другу страну, време је да научите нови трик.
Фото: Pixabay/Alexas_Fotos

Јаја су савршена храна, а сви већ знамо да су добар извор протеина, а садрже и витамине и минерале.

Добро их је јести за доручак јер ћете дуже остати сити и пуни енергије.

Одлични су за доручак јер ће вам пружити енергију за цео дан, али нећете погрешити ако их поједете за ручак или вечеру. Јаја су одличан извор разних минерала, пре свега калцијума, фосфора, селена и јода, а богата су витаминима Б (међу њима је и биотин, важан за здравље коже, косе и ноктију).

Јаја садрже и витамине А, Д, Е и К и антиоксиданте који су важни за добар вид – лутеин и зеаксантин.

Пре свега, увек их пржите на маслиновом уљу и имајте на уму да ће јаја бити много укуснија ако су свежа.

Маслиново уље такође треба да буде доброг квалитета за савршен резултат. Ако волите хрскава јаја, али волите да умочите хлеб у течно жуманце, постоје нека правила којих се морате придржавати.

За овај рецепт савет je да најпре загрејете тигањ на средњој ватри и додате кашику уља. Уље мора бити добро загрејано. Уље мало посолите и додајте умућено јаје и мало смањите ватру.

А сада је време за трик; узми велику кашику. Не окрећите јаје, већ га кашиком прелијте врелим уљем да добијете жуманце које волите да једете. Беланца ће бити хрскава, баш како и треба. Ако јаја на овај начин прелијете уљем, резултат је одличан.

Печено јаје можете послужити уз хлеб, помфрит, авокадо, додати у салате…

Da li znate zašto nikada ne bi trebalo da držite jaja na vratima frižidera?

 

Преузмите андроид апликацију.