U prehrambenoj industriji, koriste se razna sredstva kako bi jabuke i ostalo voće ostalo što duže sveže.
Voće je najzdravije kad nije prskano hemikalijama, ali, nažalost, većina onog voća koje kupujemo u prdavnicama je prskana hemikalijama. Takav je slučaj i sa jabukama.
Pored toga, jabuke su često obložene slojem voska, kako bi to voće bilo duže upotrebljivo. Dosta ljudi je zapanjeno količinom voska koji se nalazi na jabukama, a neki uopšte nisu upoznati sa ovim postupkom čuvanja voća.
Ako želite da vidite šta sve sadrže jabuke koje ste kupili, izvedite jedan eksperiment. Preko par jabuka prelijte veću količinu ključale vode, a potom ih ostavite da odstoje. Ako su prekrivene voskom, to će ubrzo postati vidljivo na njihovoj površini.
Da biste odstranili vosak, pomešajte sodu bikarbonu, mlaku vodu i sok od limuna. Zatim u tu smesu potpite četkicu i dobro istrljajte jabuke njom.
Da li je beli pirinač toliko nezdrav koliko se priča da jeste?
Preuzmite android aplikaciju.