Početna > Život i stil
Život i stil

Uz ovih nekoliko saveta lako ćete ukloniti dlake kućnog ljubimca sa kauča

Iako volimo da se kućni ljubimci maze sa nama na kauču ili spavaju sa nama u krevetu, često se borimo sa dlakom koju ostavljaju po sebi. Ali pored toga što lako uklanja dlake kućnih ljubimaca sa odeće, valjak deluje jednako dobro i na nameštaju punom dlake.
Foto: Pixabay/StockSnap

Pet odličnih saveta za lakše uklanjanje pseće dlake sa sofa i kauča, koji vas neće mnogo koštati.

Osušite prekrivače u sušilici i stavite ih preko sofe

Sušenje u mašini za sušenje veša ostaviće prekrivač sa statičkim elektricitetom, što pomaže da se dlaka kućnih ljubimaca zadrži na njoj i da ne leti okolo, tako da se lako uklanja četkom za kosu. Ono što je sjajno u vezi sa ovim trikom je to što, pored uklanjanja dlačica i eventualne nakupljene prašine, vaš prekrivač ostavlja blago svež miris.

Koristite gumenu rukavicu

Stavite gumenu rukavicu, malo je navlažite vodom i njome istrljajte površinu sofe ili kauča. Možda nije tako temeljna metoda čišćenja kao usisivač, ali ćete se iznenaditi koliko ćete dlaka pokupiti. Samo trljajte nameštaj u različitim pravcima kako biste pokupili sve dlake.

 Koristite valjak za skupljanje dlaka

Osim što lako uklanja dlake kućnih ljubimaca sa odeće, valjak deluje jednako dobro i na nameštaju punom dlake. Samo ga pređite preko kauča i odlepite šta god se zalepo. Isto sto možete da uradite i sa običnom lepljivom trakom.

Iskoristite stare čarape

Umesto da ih bacite, pretvorite stare čarape u praktičan alat za čišćenje. Ako malo navlažite sportsku čarapu, okrenete je naopačke i stavite preko ruke, možete sakupljati životinjsku dlaku sa raznih površina. Sportske čarape bolje od ‘običnih’ jer su deblje, ali ih nemojte previše smočiti da ne pokvasite kauč.

Da li znate da igranje sa vašim psom vam može poboljšati društveni život?

Preuzmite android aplikaciju.