Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Уз ових неколико савета лако ћете уклонити длаке кућног љубимца са кауча

Иако волимо да се кућни љубимци мазе са нама на каучу или спавају са нама у кревету, често се боримо са длаком коју остављају по себи. Али поред тога што лако уклања длаке кућних љубимаца са одеће, ваљак делује једнако добро и на намештају пуном длаке.
Фото: Pixabay/StockSnap

Пет одличних савета за лакше уклањање псеће длаке са софа и кауча, који вас неће много коштати.

Осушите прекриваче у сушилици и ставите их преко софе

Сушење у машини за сушење веша оставиће прекривач са статичким електрицитетом, што помаже да се длака кућних љубимаца задржи на њој и да не лети около, тако да се лако уклања четком за косу. Оно што је сјајно у вези са овим триком је то што, поред уклањања длачица и евентуалне накупљене прашине, ваш прекривач оставља благо свеж мирис.

Користите гумену рукавицу

Ставите гумену рукавицу, мало је навлажите водом и њоме истрљајте површину софе или кауча. Можда није тако темељна метода чишћења као усисивач, али ћете се изненадити колико ћете длака покупити. Само трљајте намештај у различитим правцима како бисте покупили све длаке.

 Користите ваљак за скупљање длака

Осим што лако уклања длаке кућних љубимаца са одеће, ваљак делује једнако добро и на намештају пуном длаке. Само га пређите преко кауча и одлепите шта год се залепо. Исто сто можете да урадите и са обичном лепљивом траком.

Искористите старе чарапе

Уместо да их баците, претворите старе чарапе у практичан алат за чишћење. Ако мало навлажите спортску чарапу, окренете је наопачке и ставите преко руке, можете сакупљати животињску длаку са разних површина. Спортске чарапе боље од ‘обичних’ јер су дебље, али их немојте превише смочити да не поквасите кауч.

Da li znate da igranje sa vašim psom vam može poboljšati društveni život?

Преузмите андроид апликацију.