Prekomerna upotreba hemikalija za čišćenje može oštetiti vaš pribor za jelo i ostaviti neprijatne tragove ili mirise. Da biste sačuvali svoj sjaj i produžili život, uz nekoliko prirodnih sastojaka, vaš pribor može ponovo biti kao nov.
Jedan od najboljih i najsigurnijih načina da svoj pribor za jelo zablista jeste da koristite toplu vodu i jabukovo sirće. Za ovaj postupak napunite veliku posudu toplom vodom i dodajte nekoliko kašika sirćeta.
U ovu smesu stavite pribor za jelo i ostavite da odstoji oko 20 minuta. Nakon toga, jednostavno ga istrljajte sunđerom. Ovaj proces će očistiti prljavštinu i ukloniti mrlje, ali budite pažljivi sa količinom sirćeta, posebno ako imate srebrni pribor, jer prekomerna upotreba može dovesti do oštećenja.
Još jedan odličan prirodni način je upotreba sode bikarbone.
U zagrejanu vodu dodajte nekoliko kašika sode bikarbone, pa u ovu smesu stavite pribor za jelo. Nečistoće će omekšati, a nakon nekoliko minuta možete ih nežno očistiti starom četkicom za zube. Ovaj proces će vašim dodacima vratiti njihov prirodni sjaj i učiniti ih potpuno novim.
Još jedan trik koji će osigurati da vaši noževi i viljuške vrate svoj prvobitni sjaj je aluminijumska folija i morska so.
Prvo što treba da uradite je da pokrijete sudoper aluminijumskom folijom i dolijete ključalu vodu.
Zatim dodajte pribor za jelo, sodu bikarbonu i morsku so. Dodajte belo sirće da sve završite. Ostavite nekoliko sati. Aluminijumska folija će stvoriti hemijsku reakciju u kojoj se sva prljavština sa vašeg pribora za jelo prenosi na limenu foliju.
Rezultat će biti očaravajući, a vašem priboru za jelo će biti vraćen prvobitni sjaj. Ako imate pribor za jelo koji je izgubio sjaj, isprobajte ovaj jednostavan trik.
Preuzmite android aplikaciju.