Gotovo da nema onih koji ne vole picu, ovaj italijanski specijalitet jedemo u restoranima, ali je često pravimo sami kod kuće.
Jednostavnost i brzina kojom se ovo jelo stvara daje mu prednost u odnosu na ostale namirnice, pa se često nalazi na trpezama u mnogim domovima.
Mnogi smatraju da je ovo jelo veoma lako za pripremu, ali postoji nekoliko stvari na koje treba obratiti pažnju da sve ispadne dobro.
Ako želite da vam pica bude kao iz restorana, obratite pažnju na sledeće tri stvari:
- pripremu testa
- paradajz sos
- zagrejanu rernu
Priprema testa
Testo mora dovoljno da se „odmara“. Jedna od najčešćih grešaka je da ga prerano skinete sa vatre. Važno je da se podiže dovoljno da bude fleksibilniji. Testo je najbolje da kasnije razvučete rukama. Ako se povuče nakon istezanja, to znači da ga treba ostaviti da odmara na sobnoj temperaturi.
Paradajz sos
Iako mnogi ljudi koriste kečap prilikom pripreme pice, mnogo bolja opcija je domaći paradajz sos. Uz malo više truda i vremena, vaša pica može imati mnogo bolji ukus. Nakon što je paradajz sos napravljen, potrebno ga je samo začiniti po želji i namazati na testo.
Zagrejana rerna
Kada je vaša pica spremna, treba je ispeći. Kako ćete je peći veoma je važno za konačni rezultat, pa se uverite da je rerna dobro zagrejana pre nego što stavite picu u nju. Prvo je treba zagrejati na najvišoj temperaturi i tek onda staviti picu još 10 minuta.
Preuzmite android aplikaciju.